Brainstorm met jongeren: Doe je mee?!

 
 
06/07/2015
 
 
 
 
Beste jongere,
Beste ORKA-held,
 
 
Hopelijk zijn jullie allemaal een schitterende zomervakantie ingetuimeld!
Klaar voor een nieuwe uitdaging?
 
 
Vanuit verschillende hoeken krijgen we de laatste tijd wat signalen dat er bij de jongeren/jongvolwassenen wel wat interesse is om ‘iets’ (meer) te doen rond ‘jong zijn en reuma hebben’.
Da’s fijn, want frisse ideeën hebben we altijd nodig!
 
We zouden daarom graag eens de koppen bij elkaar steken met wat enthousiastelingen met wilde suggesties. Brainstormen: Wat? Hoe? Wie? Waarom?…
Niets moet, alles mag. Een brainstorm zonder beperkingen, dus.
Daarnaast willen we ook snel even de werking van ReumaNet en het internationale landschap uitleggen. Linda Van Nieuwkoop (Nederland) van Young PARE (de internationale jongerengroep) is bereid om onze meeting bij te wonen en een woordje uitleg te geven. Zij is ook voorzitter van Youth-R-Well.com en kan ons misschien wat op weg helpen.
 
 
Concreet:
We zoeken jongeren tussen 16 en 30 jaar, met reuma. (ervaringsdeskundigen, dus!)
Liefst met een gezonde dosis relativeringsvermogen.
Je achtergrond speelt geen rol, noch of je nu student bent of al werkt, nog thuis woont of al een eigen stek hebt, single of mama/papa van zes kleine ukjes bent.
Wel vragen we een minieme interesse in het verenigingsleven (ervaring niet vereist) en bereid zijn om mee (af en toe) de handen uit de mouwen te steken of de hersencellen in gang te duwen voor ‘iets rond jong zijn en reuma hebben’.
 
We hangen géén verplichtingen vast aan deze eerste bijeenkomst. Alles is vrijblijvend. Wil je dus eerst eens aftasten en dan beslissen of het iets is waar je je tijd in wilt steken, prima!
 
 
Een eerste brainstorm zou plaatsvinden in het Reuma Expertise Huis, Imperiastraat 16 in Zaventem, ergens in juli.
Voor wie met het openbaar vervoer komt: de stations van Diegem en Zaventem, en eventueel nog Vilvoorde, liggen op een aanvaardbare afstand, dus er kan voor een ‘pendeldienst’ gezorgd worden.
 
Kunnen jullie laten weten:
1) Of je interesse hebt in een eerste brainstorm
2) Wanneer jou best past: Vul de doodle hier in.
 
 
Ken je nog iemand die hierin wel interesse zou hebben? Stuur deze brief dan zeker door, of laat hen contact opnemen met ReumaNet
Heb je een supergoeie vriend(in) die geen reuma heeft, maar wel heel graag zou meedenken? Die zijn uiteraard ook welkom!
 
Nog vragen? Voorstellen? Laat maar komen!
 
 
Tot gauw?
De ReumaNet-crew