Boek van Tommy in de pers!

 

20/11/2015

 

Het jonge schrijverstalent Daan Delien bundelde onlangs zijn blogberichten in een boekje.

 

De jongeman heeft de ziekte van Bechterew (AS) en deelt zijn ervaringen op de website www.ikhebreuma.be.

 

Daan haalde ook de pers met zijn boek.

 

 

Daan Delien (19) uit Bree kreeg een jaar geleden te horen dat hij Bechterew heeft.
"Het is een chronische ontstekingsreuma die de buitenwereld niet ziet, maar ik wel dagelijks voel. Het is niet altijd eenvoudig om daar mee om te gaan. Een sport beoefenen, dat lukt niet meer", vertelt de student.
 
"Door creatief bezig te zijn, kan ik de ziekte vergeten en ook even de Daan zijn die niet ziek is."
Daan heeft dagelijks pijn in spieren en gewrichten, moet medicatie nemen en kine volgen. "Om na de zware diagnose beter om te kunnen gaan met mijn ziekte, heb ik een dagboek bijgehouden. Voor veel mensen is iemand die aan de buitenkant niets mankeert, ook niet ziek. En die gedachte kom ik vaak tegen."
 
Daan schreef ook blogberichten voor de jongerenblog van Reumanet vzw. "Een uitgeverij heeft afgelopen zomer contact met mij opgenomen om mijn verhalen en ervaringen in een boek te bundelen. Het boek van 32 pagina's is klaar en ik ben er trots op", glundert de jongeman.
Het is het dagboekverhaal van Tommy Daanerickx over een jongeling met een auto-immuunziekte. "Ik heb voor de naam Tommy gekozen omdat ik in het begin niet onder mijn eigen naam wilde schrijven. Een beetje uit angst voor de reacties, denk ik. Nu durf ik wel voor de ziekte uitkomen. Ik wil vooral aantonen dat je ook met een ziekte een mooi leven kan hebben en er, ondanks de pijn, wel mogelijkheden zijn."
 
Zijn grootste droom is om altijd creatief bezig te kunnen zijn. Hij geeft zelfs voorstellingen en optredens, ook over zijn ziekte. "Ik zing ook covers en kan een volledige theatershow aanbieden. Daarom heb ik het project Daanerickx Entertainment opgericht. Ik wil een entertainer zijn met het hart op de juiste plaats, ook voor mensen die het financieel wat minder hebben. Anderzijds wil ik met mijn project geld inzamelen voor de Vlaamse Vereniging Bechterew-patiënten en andere goede doelen."
 
Vanavond houdt Daan van 19 uur tot 21 uur een signeersessie in de Standaard boekhandel te Bree. (GBO)
 
Bron: Het Laatste Nieuws
 
 
 
 
 
Bron: Het Belang van Limburg
 
 
ReumaNet wenst Daan van harte proficiat met zijn prestaties!