Bednet lanceert nieuwe jongerenwebsite

11/09/2019

 

 

Bednet lanceert vandaag een jongerenwebsite die informatie en getuigenissen centraliseert over haar werking. De website richt zich tot jongeren tussen 11 en 18 jaar die zich willen informeren over Bednet voor zichzelf, een vriend, voor een schoolopdracht of voor het opzetten van een fondsenwervingsactie.
 

En… waarom een aparte jongerensite?
Het is belangrijk dat jongeren zich betrokken voelen bij de organisatie. De huidige site is uitsluitend gericht op ouders en leerkrachten.

Er was nood aan en apart communicatiekanaal op maat van jongeren, onze grootste doelgroep. Jongeren prefereren een aanbod dat voor, en liefst ook door jongeren, gecreëerd wordt. 
Daarom ontwierpen we een aparte webomgeving op onze website, aangepast aan de leefwereld van jongeren, mobile friendly, interactief, met aangepaste onderwerpen, visuals, tone of voice en links naar sociale media. Jongeren werden nauw betrokken in de creatie van de site en het aanleveren van de content.

 
Wat vinden jongeren op de site?
De site wil jongeren informeren over Bednet via herkenbare en inspirerende verhalen van leeftijdsgenoten. Via een zoekfilter kunnen jongeren stories lezen van (ex)Bednetters of actievoerders, grasduinen door wist je datjes, het nieuws bij Bednet lezen of meer weten over lopende acties voor Bednet. In de navigatiebalk komen ze ook te weten hoe ze Bednet kunnen steunen, wat Bednet doet en hun story delen (met tips & tricks).

 
Op de website geven ze meer uitleg bij het verhaal van de jongerensite.