Bachelorproef levert podcast over fibromyalgie op

 

31/08/2020

 

Studente Journalistiek Robin kreeg de eerste symptomen van fibromyalgie in het vierde middelbaar. Het zorgde voor veel afwezigheden op school en veranderingen in haar levensstijl. Toen ze een onderwerp moest kiezen voor haar eindwerk was die snel gemaakt. Er moet meer begrip komen voor onzichtbare aandoeningen, vindt Robin.

 

Podcast FibroTalk 

"In FibroTalk gaat Robin Van Vaek langs bij Erika Helsen om over hun aandoening te praten. Wat verandert er allemaal als je plots niet meer zomaar alles kan? Is een officiële diagnose belangrijk? Wat zeg ik tegen mijn vrienden?

We starten bij de huisarts en nadien neemt Robin je mee langs een weg vol vragen waarop ze een antwoord probeert te zoeken. Dat is niet altijd makkelijk. Maar er zijn wel een aantal organisaties die je kunnen helpen. Zo heb je bijvoorbeeld de Vlaamse Liga voor Fibromyalgie Patiënten, deze helpt lotgenoten om elkaar vinden. Je kan er terecht met je vragen en dan proberen ze je te helpen. Als je vraag over werk gaat, is de kans groot dat ze je gaan doorverwijzen naar ReumaNet.  Zij gaan je bijvoorbeeld helpen met problemen rond werk. Dat doen ze eigenlijk voor alle reumatische aandoeningen. Natuurlijk doen ze ook veel meer dan dat.

We leren ook een wereldster kennen en hoe een van de beste vriendinnen van Robin tegenover haar (mogelijke) aandoening staat."

 

Beluister de podcast hier.