App On-Wheels, nu ook met parkeerplaatsen

 
 
24/05/2016
 
 
On-Wheels, nu ook met parkeerplaatsen
 
​De provincie Vlaams-Brabant heeft de organisatie achter de applicatie On Wheels gevraagd om 2000 aangepaste parkeerplaatsen voor personen met een handicap te screenen.
 
 
On-Wheels is een app die toegankelijke locaties weergeeft. De app is volledig gebaseerd op de inbreng van anderen. Zo gingen er bij de start heel wat studenten op stap om winkels, openbare gebouwen, en toeristische plaatsen te bestuderen en op te meten.
 
Nu, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, komen hier dus ook heel wat parkeerplaatsen bij. Zo zal je dan via de app kunnen zien waar de dichtstbijzijnde voorziene parkeerplaats zich bevindt.
 
 
Elke Vlaams-Brabantse gemeente krijgt een gedetailleerd overzicht met een analyse van de aangepaste parkeerplaatsen en de mate waarin die parkeerplaatsen voldoen aan de toegankelijkheidswetgeving. Zo krijgen ze de mogelijkheid zelf actie te ondernemen waar nodig.
 
 
De gemeenten kunnen met de app ook zelf aan de slag om hun parkeerplaatsen te screenen. Ze kunnen gratis advies inwinnen bij de toegankelijkheidswerker van de provincie Vlaams-Brabant en Inter.
 
 
Meer info
Provincie Vlaams-Brabant, Dienst Mobiliteit, tel: 016 26 73 91, mav@vlaamsbrabant.be
 
 
Bron: VFG, Vereniging Personen met een handicap vzw