Actief Leven Met Reuma: vier namiddagen boordevol info

 

12/09/2016

 

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE NAMIDDAG IN ZAVENTEM, IN HET REUMAHUIS OP ZATERDAG 19 NOVEMBER 2016 vanaf 13.15u! KLIK HIER

 

Diagnose van een reumatische aandoening gekregen? Weet je niet goed hoe het nu verder moet? Past de werkvloer zich aan aan jouw conditie? Negeert je omgeving je problemen? Vind je soms de moed niet om de dag door te komen? Wil je wel bewegen, maar weet je niet hoe? 

 

In 2016 organiseren de verschillende reumapatiëntenverenigingen de tour 'Actief leven met Reuma'.

Op vier locaties in Vlaanderen kunt u een namiddag bijwonen met workshops, een paneldebat rond werk, werkbehoud en aanpassingen op de werkvloer en een interactieve lezing rond communicatie.

U kunt op voorhand vragen voor het paneldebat doorgeven, zodat het echt een namiddag wordt, op maat van de aanwezigen.

 

Kom zeker langs in Sint-Niklaas (5 maart), Laakdal (28 mei), Kortrijk (1 oktober) of Zaventem (19 november)!

 

Hier lees je een korte terugblik van een deelnemer in Kortrijk:

De derde in de rij in een geheel van vier zaterdagnamiddagen over de provincies verdeeld. 'Kwaliteit gaat boven de kwantiteit' was hier zeker van toepassing
De namiddag is vlot verlopen in een goede sfeer. Het aantal deelnemers was beheersbaar en zoals er gezegd werd, eerder mager. Daarentegen hadden we een goed geïnteresseerd publiek. Het panel gesprek vraagt héél wat inspanning om goed te kunnen volgen aangezien de materie toch gespecialiseerd is en enkel voor de bepaalde groep bedoeld. Hoe ingewikkeld ook, de panelleden konden de aandacht houden in het publiek door hun werkwijze die natuurlijk overkwam. Zij getuigden van een diepgaande kennis en getuigden hierbij hun werkelijke bekommernis om “mensen in die situatie efficiënt te helpen”. 
Mijn conclusie: wie een terugkeer naar het werk wenst te nemen, met een reumatische aandoening, heeft een hele weg af te leggen. Die persoon heeft er alle belang bij zich zeer goed te documenteren of te laten begeleiden door de gekende instanties. De wettelijke regeling moet immers strikt gevolgd worden. Passief alles meemaken is zeker geen optie. Lid zijn van RA-Liga/ReumaNet heeft ook zo zijn voordelen gelet op het feit dat zij een bron zijn van goede info en juist dat duwtje in de rug kunnen geven waar nodig. 
 
De workshops: Zijn goed gesmaakt geweest! De twee in één formule voor de workshops 'Actief leven met Reuma' en 'Op zoek naar je talenten' had haar succes. De nagel op de kop…. werd geopperd als snelle evaluatie. 
Workshop Chi Neng Qigong: een aangenaam rustgevend bewegingsuurtje. Zeker om mee te nemen in het dagelijks leven! 
 
Eindsessie: communicatie ‘à la methode de Frederik Imbo’… fantastisch , een kers op de taart met véél levenswijsheid en bevrijding! En oeps, nog een nagel op de kop!
Héél hard bedankt aan alle medewerkers voor de vlotte en sfeervolle namiddag. Bedankt aan alle bestuursleden van RaL-Kortrijk voor de warme ontvangst en hun beschikbaarheid. 
 Wie terug aan het werk wil weet hoe het kan aangepakt worden. Wie niet meer uit het huis werkt weet ook hoe hij “werken” wat gemakkelijker kan maken. En als cadeau de goede efficiënte communicatie toepassen met de glimlach! 
 
Een tevreden Ra-lid
 

De affiche en brochure kunt u integraal nakijken door op de foto's hieronder de klikken.

 

Hebt u nog vragen? Contacteer ons!