Publicaties - brochures

RA: Bewegen en gezondheid

De Gidsen 'Bewegen en Gezondheid' helpen de patiënt bij de combinatie van zijn ziekte met lichaamsbeweging. Deze praktische, interactieve en moduleerbare gids wordt uitgegeven in de vorm van fiches, die worden opgeborgen in een map.
Op de fiches staan de lichamelijke oefeningen die zijn aangepast aan RA. Bij elke oefening wordt concrete informatie verstrekt: doelstelling, duur, moeilijkheidsgraad enz.
Naast deze informatie staan er foto's op de kaart, zodat de patiënt de uit te voeren oefeningen ziet en beter kan integreren in het dagelijkse leven.

Reuma en dan... genieten kan! CHOCOLADE

In het kader van de FWRO-actie 'Hand in Hand -Samen tegen Reuma' verschijnt het boekje 'Reuma en dan... Genieten kan!' met tien recepten van Belgische topchocolatiers.
Het boekje is op dezelfde manier samengesteld als de vorige twee edities en heeft een Nederlandstalige en een Franstalige kant.
 
Voor iedereen die wel een stukje chocolade lust!
 
Prijs: € 10 plus € 4 verzendings- en verwerkingskosten (€ 6 buitenland)
 

Reuma-gezondheidspas

De gezondheidspas helpt patiënten om alle gegevens over hun gezondheidstoestand gemakkelijk bij te houden. Ze gebruiken het bij hun bezoek aan hun huisarts, specialist en iedere andere zorgverstrekker. De gezondheidspas bestaat uit twee luiken: het eerste luik geeft een overzicht van de onveranderlijke gegevens (naam en adres, medisch verleden, trefwoorden), het tweede deel is een dagboek waar de patiënt per week of per maand en in detail het verloop van zijn ziekte rapporteert. Hij noteert er ook hoe hij zich voelt.

Begrijpen en behandelen: artrose

Wat is artrose? Wat zijn de symptomen en de oorzaken? Hoe wordt de diagnose gesteld? Bestaan er doeltreffende behandelingen? 
Dit boekje is gebaseerd op wetenschappelijke gegevens en is opgevat als een didactische en praktische gids. Het geeft artrosepatiënten antwoord op al hun vragen over deze aandoening. Het kwam tot stand dank zij de steun van Boehringer Ingelheim. 
 
Prijs: 4 € verzendings- en verwerkingskosten (6 € buitenland)
 

Begrijpen en behandelen: osteoporose

Wat is osteoporose? Wat zijn de symptomen en de oorzaken? Welke leefregels kan de patiënt volgen? Wat zijn de behandelingsmogelijkheden? Dit boekje is opgevat als een didactische en praktische gids. Het geeft patiënten met osteoporose antwoord op al hun vragen over deze aandoening. Het kwam tot stand dank zij de steun van Daiichi-Sankyo. 
 
Prijs: € 4 verzendings- en verwerkingskosten (€ 6 buitenland)
 

Begrijpen en behandelen: psoriasis

Wat is psoriasis? Wat zijn de symptomen en de oorzaken? Welke leefregels kan de patiënt volgen? Wat zijn de behandelingsmogelijkheden? 
 
Prijs: € 4 verzendings- en verwerkingskosten (€ 6 buitenland)
 
Mail naar Psoriasis Liga Vlaanderen met vermelding van naam, adres, titel en aantal exemplaren.
Na storting op rekeningnummer 001-1866354-53 wordt uw bestelling verzonden.
Voor storting vanuit het buitenland: IBAN: BE53 0011 8663 5453 - BIC: GEBABEBB
 

Sociale en financiële steun voor patiënten met een reumatische aandoening.

Deze brochure is bedoeld als een “eerste hulp” om de reuma-patiënt wegwijs te maken in de waaier van hulpmogelijkheden die in België bestaan. Uit een recent uitgevoerde enquête bleek immers dat zij onvoldoende kennis hebben over de financiële, praktische, sociale en paramedische hulp waarop ze een beroep kunnen doen. Voldoende en toegankelijke informatie zal zeker bijdragen tot een actieve participatie van de reumapatiënt in onze maatschappij. 

Dit is een uitgave van Vivio.

Prijs: € 4 verzendings- en verwerkingskosten (€ 6 buitenland)

FWRO: Allen actief, ook met reuma. Deel 2

FWRO-Expertrapport betreffende de bevordering van de participatie en reïntegratie van personen met chronische reumatische aandoeningen in België: financiële, fiscale en sociale ondersteunende maatregelen.

 

Prijs:

4 euro verzendkosten.